Direcţia Generală Economică (DGE) din subordinea Primăriei Slatina a înregistrat deja încasări de 48%, majoritatea contribuabililor beneficiind de o reducere de 10% pentru că şi-au plătit dările până la finalul lunii martie.

Directorul DGE, Alin Calotă, a declarat că 18.094 dintre slătineni şi-au plătit impozitul pe clădiri, iar dintre aceştia 16.894 au beneficiat de reducera de 10 la sută. În cazul persoanelor juridice, 356 de firme au plătit acest impozit, iar 204 au beneficiat de bonificaţia acordată.

În ceea ce priveşte impozitul pe teren, a fost achitat de 11.531 persoane fizice, din care 5.318 cu bonificaţi. Totodată, şi 178 de firme au achietat acest impozit, 95 beneficiind de bonificaţie.

12.213 slătineni şi-au achitat impozitul pe mijloacele de transport, dintre aceştia 11.180 cu bonificaţie. De asemenea, 622 firme au plătit acest impozit, din care 486 au beneficiat de reducerea de 2% cât se acordă în cazul persoanelor juridice.

Şeful Direcţiei Economice a mai declarat că a crescut numărul slătinenilor care preferă să-şi achite taxele online.

„Faţă de anul trecut, sesizăm o creştere a plăţilor pe platforma electronica ghiseul.ro. Anul trecut, erau 492 persoane care achitaseră prin acest sistem, iar anul acesta avem 635 persoane care au optat să evite cozile de la ghişeele Direcţiei Economice”, a declarat Calotă.

Programul zilnic al ghişeelor Direcţiei Generale Economice a fost prelungit, din cauza aglomeraţiei, de luni până joi de la 8.00 la 18.00 și vineri de la 8.00 la 16.00. La Slatina, termenul limită pentru achitarea primei tranșe a impozitului fără penalități se va prelungi până pe data de 1 aprilie, deoarece 31 martie, data limită stabilită inițial, este într-o zi de duminică.

Articolul precedentCâţi copii din Olt s-au înscris în clasa pregătitoare, după prima etapă
Articolul următorSpațiul exterior al fostului Liceu de Construcții din Slatina, complet modernizat. Ce activități se vor desfășura în incintă