Cu bani din bugetul local, spațiul exterior al fostului Liceu de Construcții din Slatina va fi complet reamenajat. Se refac aleile, gardul, se realizează două platforme din beton pentru autobuze și pentru mașinile ridicate din oraș. Astfel, curtea generoasă va căpăta un aspect mult mai plăcut și va putea fi folosită mai eficient de instituțiile care își mută sediul aici.

Direcția Administrarea Străzilor a inițiat un proiect prin care va moderniza curtea fostului Liceu de Construcții din Slatina. Investiția vine la scurt timp după ce instituția din subordinea Consiliului Local și-a mutat birourile la etajul I al clădirii. În curând, în același imobil vor funcționa și societatea de transport local Loctrans, dar și Poliția Locală Slatina. Refacerea spațiului exterior ține seama de specificul activității fiecăreia. „Este vorba despre reabilitarea aleilor și a  zonelor de parcare. Se va reabilita spațiul din curtea exterioară cu beton, iar această zonă va fi destinată instituției Loctrans, care se va muta în curând. Alt spațiu care va fi betonat aparține DASIP și va fi folosit pentru depozitarea mașinilor ridicate. Restul curții se va amenaja cu asfalt”, a spus Daniel Murguleț, șef birou DASIP.

Pe o parte din spațiul verde va fi montat pavaj ecologic, astfel încât să fie lărgită zona destinată parcării mașinilor. „Se va defrișa o parte din vegetația existentă, întrucât ocupă o suprafață destul de mare și se vor amenaja parcări cu pavele ecologice”, a mai explicat reprezentantul DASIP.

Accesul către imobil se va face prin trei puncte, toate porțile și gardul fiind modernizate.

Investiția este evaluată la 2,4 milioane lei, după cum rezultă din studiul de fezabilitate. Indicatorii vor fi supuși aprobării Consiliului Local Slatina în ședința de joi. Următoare etapă este scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare și execuție.

Articolul precedentCâţi dintre slătineni şi-au achitat impozitele şi taxele până în prezent. Este vorba despre aproape jumătate dintre contribuabili
Articolul următorOctavian Strunilă și Jojo sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului la Slatina