Proiectul de lege privind trecere unor terenuri ce aparţin Hergheliei Slatina în propietatea primăriei, imobil ce va fi folosit pentru construirea unei centuri de legare a zonelor industriale ale oraşului, a ajuns pe masa deputaţilor din Comisia de Agricultură, condusă de doi olteni – Alexandru Stănescu, preşedinte şi Dan Ciocan, secretar.

Deputatul Dan Ciocan a declarat că Proiectul de Lege privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia națională a Pădurilor- Romsilva, în domeniul privat al statului și în administrarea Regiei naționale a Pădurilor- Romsilva, precum și transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al statului și administrarea Regiei naționale a Pădurilor-Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina a fost amânat.

„S-a amânat o săptămână pentru că se mai aşteaptă documente de la Primăria Slatina şi avize de la Guvern. De asemenea, trebuie să mai discutăm şi cu cei de la Romsilva şi toate părţile să se pună de acord”, a deputatul Ciocan.

Varianta de ocolire a Slatinei, prin legarea celor două zone industriale, propusă de primarul Emil Moţ, pleacă din drumul naţional DN 65, din zona sediului Alro SA, traversează câmpul Slatinei şi o parte din terenurile Hergheliei Slatina, trece calea ferată şi ajunge în drumul judeţean DJ 546, în zona fabricilor Pirelli, Bekaert, TMK şi Prysmian.

Totodată, aferent acestui drum de legătură între zonele industriale ale Slatinei, vor fi construite trei mari parcări unde să poată fi lăsate atât camioanele ce vin să descarce sau să încarce marfa de pe platforma industrială a municipiului. Prima parcare va fi ampalsată în vecinătatea Alro şi a drumului naţional DN 65, cea de a doua va fi amenajată în zona străzii Recea, iar a treia parcare va fi în zona drumului judeţean DJ 546, lângă celelalte fabrici.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, în parcarea din zona străzii Recea vor putea fi lăsate şi autoutilitarele deţinute de slătineni sau maşinile de serviciu de mare tonaj, care nu vor mai avea accesul permis în parcările din interiorul municipiului. Toate parcările vor fi păzite şi supravegheate video.

Pentru a duce la capăt această investiţie, Primăria Slatina trebuie să preia de la Romsilva două terenuri ale Hergheliei de lângă oraş. Este vorba despre un teren în suprafaţă de 289,314 metri pătraţi şi un altul de 1.604,563 metri pătraţi.

Articolul precedentSlatina: Mai multe străzi şi zone din oraş intră în reabilitare
Articolul următorCorabia: Bărbaţii care au răpit o fată de pe stradă contestă arestul preventiv