Cea de a doua ediţie a Zilei Recoltei a fost deschisă, miercuri, la Slatina, aproximativ 140 de producători cu cele mai diverse legume, fructe, brânzeturi, vinuri şi chiar pâine tradiţională aşteptând cumpărători, până la finalul weekendului.

Startul Zilei Recoltei a fost dat de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreşedinte Virgil Delureanu, prefectul Silviu Neacşu, directorul executiv al Direcţiei Agricole Judeţene, Dragoş Drăghicescu, dar şi mai mulţi primari din judeţ.

Marius Oprescu a ţinut să amintească faptul că un astfel de eveniment nu ar fi fost posibil fără iniţiativa parlamentarilor de Olt care au decis că este nevoie de reînvierea tradiţiei Zilei Recoltei.

„Este cea de a doua ediţie a Zilei Recoltei, un eveniment care există în urma unei legi iniţiate de parlamentarii de Olt. Cred că este o ediţie reuşită, avem foarte multe produse şi chiar nu credeam că în judeţul Olt se produce o aşa diversitate, deşi ştiam că suntem un bazin legumicol. La această ediţie, am ales să renunţăm la acele tarabe care nu reprezentau Ziua Recoltei. De această dată, găsim doar produse din judeţul Olt şi îl felicit pe domnul director Dragoş Drăghicescu de la Direcţia Agricolă pentru că a reuşit acest lucru. Sunt convins că producătorii vor face şi vânzare, slătinenii vor fi foarte încântaţi şi nu vor ezita să facă şi cumpărături.  Şi eu voi face cumpărături pentru că sunt foarte încântat de produsele pe care le-am văzut aici. Am vrut să fiu lângă producătorii agricoli, lângă cei care au organizat acest eveniment”, a declarat Oprescu.

El i-a îndemnat pe slătineni să cumpere de la producători, subliniind munca pe care o fac producătorii pentru a ajunge cu legumele la tarabă.

„Preţurile sunt pe măsura muncii producătorilor. Trebuie să-i apreciem, nu cred că produsele sunt foarte scumpe şi trebuie să nu uităm că în spatele fiecărui kilogram de legume se află o muncă enormă”, a mai spus preşedintele CJ Olt.

La rândul său, Dragoş Drăghicescu a arătat că producătorii vor rămâne în centrul municipiului şi în weekend, când se desfăşoară evenimentul Slatina Fest. El i-a îndemnat pe slătineni să consume cu încredere produsele locale.

„Sunt două evenimente care se suprapun, Ziua Recoltei şi Slatina Fest, iar producătorii au posibilitatea să rămână pe Esplanadă, până duminică. Îi invit pe toţi slătinenii să cumpere cu încredere produsele care se află aici, sunt produse de top, care nu se pot găsi la alţi comercianţi.  Este o onoare să organizăm acest eveniment şi vreau să le mulţumesc autorităţilor locale şi judeţene, domnului preşedinte Marius Oprescu, domnului primar Emil Moţ, şi tuturor celor care ne-au sprijinit în demersurile noastre.  În acest moment, avem 140 de producători de legume, produse din carne, avem şi un stand cu pâine tradiţională, precum şi brânzeturi, miere şi alte produse care pot fi consumate cu încredere pentru că avem inclusiv avizul DSV”, a declarat directorul DAJ Olt.

Voia bună a fost asigurată de Ansamblul „Doina Oltului” care a susţinut un moment artistic, în deschiderea evenimentului.

 

Evenimentele dedicate toamnei continuă, pe Esplanadă, şi în weekend. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Slatina, vineri, 12 octombrie, vor concerta trupele Haiducii şi Datina. Sâmbătă, 13 octombrie, pe scena Slatina Fest urcă trupa Bambi şi bandul lui Dan Helciug. Duminică, evenimentul se încheie cu un concert Celia şi trupa The Rock.

Articolul precedentExpertiză înainte de construirea pasarelei din Caracal
Articolul următorCentrul Județean de Excelență își deschide porțile. Ce clase noi s-au înființat