Mai multe persoane care cerşeau în intersecţiile din Craiova au fost amendate de poliţiştii locali din Bănie, care au solicitat totodată şi intervenția Direcției pentru Protecția Copilului Dolj întrucât în anumite situații minorii erau puși să facă rost de bani, cerșind.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Locale Craiova, această acțiune s-a derulat începând cu luna februarie, în vizorul oamenilor legii ajungând principalele intersecții din municipiu. Sursa citată precizează că cei mai mulți dintre cerșetorii prinși în Craiova, în această perioadă, locuiesc în Caracal sau Balș, fiind trimiși la domiciliu.

„De asemenea, majoritatea acestora, au domiciile în Caracal, Balș, dar și în județe din nord-vestul țării, motiv pentru care aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu. Conducătorii auto sunt rugați să nu mai ofere sume de bani sau alte bunuri persoanelor ce practică cerșetoria, persoane ce sunt apte de muncă”, se arată în comunicatul citat.

Au fost aplicate peste o sută de amenzi, sumele obținute de către persoanele prinse în fapt fiind confiscate.

„În acest sens au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.200 de lei, totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie, în cuantum de 647,50  de lei, sumă ce a fost depusă în conturile speciale aflate la Trezoreria Craiova”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii locali din Craiova mai precizează că în trei dintre situațiile depistate au fost găsiți copii, motiv pentru care au fost anunțați funcționarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

 

Articolul precedentCasă de patrimoniu din Slatina salvată cu fonduri europene. Proiectul a fost lansat în licitaţie
Articolul următorUn nou stadion la Slatina. Primăria a aprobat predarea amplasamentului către CNI