E oficial! Pesta porcină africană a fost adusă la Cilieni de muncitorii din Teleorman, județ în care evoluează focare de pestă porcină în 7 localități. Veterinari îi sfătuiesc pe crescătorii de porci să limiteze la maximum accesul persoanelor în gospodăriile lor.

Ancheta epidemiologică în cazul celor 3 focare de pestă porcină africană confirmate săptămâna trecută la Cilieni s-a finalizat. Concluzia confirmă ceea ce au anunțat inițial reprezentanții Direcției Veterinare: virusul a fost adus de lucrătorii pe care cele 2 dintre familii îi foloseau la îngrijirea solariilor. Celălalt focar este într-o gospodărie învecinată, și aici virusul fiind purtat tot de oameni. „S-a încheiat ancheta epidemiologică, iar concluzia este că factorul uman este sursa contaminării”, a explicat Venera Popa, purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt.

La Cilieni au fost uciși preventiv porcii din trei gospodării, după ce analizele de laborator au indicat prezența virusului pestei porcine africane.

Autoritățile au anunțat că se poate trece oricând la sacrificarea tuturor porcilor din comună. Până atunci însă, au fost instalate filtre dezinfectante la intrările în localitate și s-a interzis circulația animalelor.

Articolul precedentMedici cu suflet mare și un preot inimos, proiect social inedit pentru copiii sărmani- FOTO
Articolul următorAngajări la un producător de componente auto din judeţul Olt. Se caută 150 de muncitori