O conductă de ţiţei a fost spartă de muncitorii la şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, provocându-se o poluare a râului Olteţ.

Evenimentul s-a produs, miercuri, iar la faţa locului forțe din cadrul SGA Olt, ISU Olt, Garda de Mediu Olt și Conpet SA.

„Scurgerea de ţiţei s-a oprit de ieri. În acest moment, lucrăm la limitarea extinderii petei de ţiţei. A fost împrăştiat material absorbant spill-sorb şi au fost montate baraje absorbante. Nu putem preciza când pata de ţiţei se va retrage în totalitate”, a declarat directorul SGA Olt, Adi Barbu.

Potrivit prefectului Florin Homorean, unda de poluare cu țiței se întindea initial pe o lățime de 2-5 metri, iar acum pe toată lățimea cursului de apă.

„În zona de supratraversare a râului Olteţ a conductei magistrale de țiței, în orașul Balș, în zona podului CF și a pasajului de pe Drumul Expres Pitești – Craiova, aflat în construcție, în timpul lucrarilor executate la drumul expres s-a produs un incident la conductă. La faţa locului se constată că au fost luate măsuri de oprire a scurgerilor de țiței, prin închiderea ventilelor pe secțiunea de traversare. Unda de poluare cu țiței se întindea initial pe o lățime de 2-5 metri, acum pe toată lățimea cursului de apă, și pe o lungime de câțiva kilometri, aval de locul incidentului. S-au montat baraje absorbante și se acționează cu materiale absorbante  – spill-sorb”, a transmis prefectul.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentProcurorii, puşi de instanţă să refacă dosarul poliţiştilor din Olt prinşi când iau mită
Articolul următorIubitul Elenei Udrea, mesaj în exclusivitate la „Culisele Statului Paralel”. Ce i-a transmis partenerei