Fără buget pe anul în curs aprobat, Consiliul Județean trebuie să găsească soluții atât pentru funcționarea instituției, cât și pentru primăriile din județ. Acum așteaptă de la fiecare localitate un document în care să fie precizate cheltuielile ce nu pot fi amânate, atât pentru plata salariilor cât și pentru investițiile în derulare.

Primăriile din județ au primit astăzi, prin hotărâre de consiliul județean, sumele defalcate care le revin din taxa pe valoarea adăugată. Orașele au primit între 1 și 7 milioane de lei, în timp ce, pentru comune, sumele calculate de Finanțele Publice sunt între 670.000 lei și aproape 4 milioane de lei. „Conform bugetului de stat pe anul 2019, cotele defalcate și taxa pe valoare adăugată care va fi repartizată UAT-urilor se fac în baza unei consultări cu primăriile, pe care am avut-o ieri, printr-o formulă stabilită prin lege de Finanțele Publice. Noi astăzi n-am făcut decât să aprobăm aceste sume, într-o ședință de consiliu județean”, a explicat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

Consiliul Județean așteaptă ca fiecare primărie să centralizeze cheltuielile, pentru a emite o nouă hotărâre cu sumele de care are nevoie fiecare localitate pentru funcționare. „Din banii pe care îi avem la dispoziție la Consiliul Județean vom încerca să echilibrăm localitățile care nu au buget de funcționare. Practic, noi într-o ședință de consiliul județean, când vom avea gata toate datele și vom ști exact fiecare primărie ce bani și ce cheltuieli are, vom încerca să compensăm aceste cheltuieli, astfel încât la început de an toate primăriile să aibă buget de funcționare”, a mai spus Marius Oprescu.

 

Articolul precedentPercheziţii într-un dosar de evaziune fiscală de peste 4,5 milioane dolari. Oltul, printre judeţele vizate
Articolul următorAplicație prin care poţi vedea istoricul maşinii second hand pe care vrei să o cumperi, lansată de RAR