Consiliul Județean centralizează situațiile venite de la primăriile din Olt, legate de banii necesari salarizării și mai ales indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap. Conducerea instituției va solicita o întâlnire cu ministrul Finanțelor, pentru a cere sumele de care e nevoie pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Indemnizațiile persoanelor cu handicap și salariile însoțitorilor sunt cheltuielile care creează cele mai mari probleme primarilor din județ. De anul acesta, sumele necesare trebuie alocate din bugetele locale, însă în unele primării nu sunt bani suficienți. De aceea, Consiliul Județean va analiza situația financiară a fiecărei localități. „Am trimis o adresă către toate UAT-urile din județ, în ceea ce privește estimatul sumelor necesare până la finalul anului, pentru persoanele cu handicap ți salarizare. Centralizăm la ea și vom anunța ulterior care este situația și ce ne-au cerut primăriile”, a spus Marius Oprescu, președinte CJ Olt

Când vor avea toate cifrele centralizate, șefii județului vor merge la Ministerul Finanțelor Publice, să ceară o rectificare bugetară în baza sumelor reale, calculate pentru fiecare primărie în parte. „Avem în vedere atât o discuție cu Ministerul Finanțelor, dar și a le trimite o adresă scrisă în vederea asigurării sumelor necesare până la finalul anului. Dacă în ceea ce privește salarizarea fiecărui UAT, primarul și consiliul local decid în ceea ce privește numărul de angajați și salarizarea, în privința persoanelor cu handicap, așa cum știți, unele dintre ele ne vin prin aprobarea dosarelor de către o comisie interdisciplinară, practic nu au nici un control primarii. Estimatul pe care s-a făcut bugetul la începutul anului se bazează pe sumele de la nivelul anului trecut, dar de la începutul anului și până în prezent au tot fost cazuri noi, iar acele sume de la început de an nu mai sunt de actualitate. De aceea am încercat să aflăm care sunt aceste sume, să știm să cerem acești bani de la Guvernul României”, a mai spus președintele CJ Olt.

Pe parcursul anului, majoritatea primăriilor din județ au raportat o creștere a numărului indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor pentru însoțitorii lor.

Articolul precedentPrimăria, rugăminte pentru slătinenii care deja iau cu asalt noul parc: „Există pericolul de accidente și se îngreunează activitatea de finalizare a lucrărilor”
Articolul următorDeși a mers inițial pe mâna Gabrielei Firea, PSD Olt anunță că îi va face campanie electorală Vioricăi Dăncilă