Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) analizează ofertele depuse de companiile care vor să construiască tronsoanele I și II ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești. Câștigătorii vor fi desemnați luna viitoare, iar până la sfârșitul anului vor fi semnate contractele de execuție.

Pentru Tronsonul II al Drumului Expres Craiova-Slatina Pitești, care trece prin județul Olt,  au fost depuse inițial opt oferte, dar după analizarea lor a rămas una singură, care respectă toate condițiile din caietul de sarcini. Documentația este încă în faza de verificare, iar anunțul privind câștigătorul va fi făcut în curând. „ Câștigătorii pentru tronsoanele I și II ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești vor fi desemnați luna viitoare și, în funcție de eventualele contestații, estimăm că până la sfârșitul anului se vor semna contractele”, a declarat Radu Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Contestații ar trebui să fie mai puține sau deloc, dacă ținem cont de faptul că Legea Achizițiilor Publice a fost modificată și impune anumite condiții contestatarilor. Una dintre acestea se referă la depunerea unei garanții, care va fi pierdută în cazul în care se constată că cel care contestă nu are dreptate.

Tronsonul doi al drumului expres, care va trece pe  teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti are o lungime de aproximativ 121 km  şi o valoare estimată de peste 3,7 miliarde lei fără TVA.

Articolul precedentO filmare cu un elev care sparge o tablă, despre care se spune că s-ar fi petrecut într-un liceu din Slatina, postată pe internet – VIDEO
Articolul următorSute de elevi cu păduchi, în şcolile din judeţ