254 de cazuri de îmbolnăviri au fost depistate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, de la începutul noului an şcolar, cele mai multe fiind de pediculoză.

Potrivit unui comunicat remis de DSP Olt, în urma triajului epidemiologic efectuat  după vacanța de vară în unitățile  de învățământ de la nivelul  județului Olt, au fost examinați 49.240  preșcolari și  elevi, ocazie cu care au fost depistate de 254  cazuri.

Dintre aceste cazuri, cele mai multe sunt de pediculoză – 126. Sursa citată precizează că, ceimai mulţi copii cu păduchi au fost găsiţi în şcolile din mediul urban – 71, în timp ce 55 învaţă la ţară.

„După prelucrare, din cele 126  cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului  efectuat la şapte zile de la depistare, au rămas în evidență 10 cazuri, unul în urban şi nouă în rural, acestea urmând a fi rezolvate ulterior. Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală”, se arată în comunicatul citat.

Alte cazuri de îmbolnăviri depistate de DSP, în rândul elevilor olteni sunt: 11 cazuri cu micoze; 82 cazuri cu angine; 35 cazuri de alte boli infectioase.

Articolul precedentConstructorii Tronsoanelor I și II ale Drumului Expres Craiova-Pitești, desemnați luna viitoare
Articolul următorAutorităţile din Târgu Jiu, împotriva propunerii lui Stănescu privind Coloana Infinitului la Bucureşti: „Este o operă unică și nu poate fi reprodusă după cum vrea fiecare“