Autorităţile din Târgu Jiu şi-au exprimat dezacordul faţă de propunerea vicepremierului Paul Stănescu de amplasare a unei reproduceri a Coloanei Infinitului, în faţa Casei Poporului din Capitală.

Viceprimar municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, responsabil cu activitățile culturale, a spus că Primăria Capitalei a cerut, anul trecut, un punct de vedere pe acest subiect, răspunsul gorjenilor fiind negativ.

„Există o fundație Cantemir care vehiculează o astfel de idee. Primăria Capitalei ne-a cerut, anul trecut, un punct de vedere, iar răspunsul nostru, prin Centrul Brâncuși, a fost clar: este o operă unică și nu poate fi reprodusă după cum vrea fiecare“, a spus Tudor.

Acesta a adăugat că îi va face o informare și vicepremierului, pentru a fi evitate astfel de declarații nefericite în viitor.

Prezent joi la Slatina, pentru o expoziţie dedicată sculptorului Constantin Brâncuşi, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că susţine amplasarea unei reproduceri a Coloanei Infinitului, în faţa Casei Poporului.

Articolul precedentSute de elevi cu păduchi, în şcolile din judeţ
Articolul următorConcurs între înotătorii Slatinei. Învingătorii, premiați cu echipamente sportive