Primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea a semnat luni, la sediul Guvernului, contractul de finanțare prin PNRR pentru eficiența energetică a locuințelor colective.

Potrivit primăriei, este vorba despre 56,4 milioane lei, bani care vor fi utilizaţi în următorii patru ani pentru a anvelopa și crește gradul de confort al cetățenilor din aproximativ 44 de blocuri.

Luni, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă și a Célinei Gauer, director general al SG RECOVER din cadrul Comisiei Europene, ministrul Cseke Attila a semnat 12 noi contracte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 1,4 miliarde de lei.

Contractele încheiate între autoritățile publice locale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vizează renovarea energetică și consolidarea seismică a unor clădiri publice și rezidențiale, iar valoarea totală a acestora este de 1.402.767.238,52 lei.

Aceste contracte se alătură celorlalte 81 semnate până în prezent pentru eficientizarea energetică și reabilitarea unor clădiri, prin PNRR, celor 15 contracte pentru elaborarea unor planuri de amenajare a teritoriului, respectiv celor 119 contracte de finanțare semnate pentru construcția unor creșe noi și eficiente energetic.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentVenituri uriașe pentru pensionarii speciali care lucrează în ministere – Culisele Statului Paralel
Articolul următorMaternitatea Spitalului Slatina, reabilitată prin PNRR. S-a semnat contractul de finanţare