Proprietarii frizeriilor şi a altor saloane de servicii de îngrijire din Slatina speră să primească acordul autorităţilor pentru a redeschide, din 15 mai. Cei mai mulţi s-au chinuit să subziste, în perioada în care nu şi-au putut desfăşura activitatea.

Alex Curt, proprietarul unuia dintre cele mai căutate saloane „barber shop” din Slatina, spune că pandemia i-a dat viaţa peste cap. Telefonul a sunat într-una, iar oamenii au venit chiar la salon ca să se convingă că nu mai pot să beneficieze de serviciile salonului preferat.

„A fost perioadă grea deoarece a trebuit să susținem afacerea cu bani de acasă. Aveam programări făcute cu mult timp înainte pentru evenimentele care începeau după Paște. Atunci când s-a închis, telefonul a sunat în continuu, iar mulți dintre clienți s-au deplasat chiar la salon să se convingă că suntem închiși apoi au plecat dezamăgiți”, spune Alex.

Toate speranţele sale se leagă de data de 15 mai, atunc când expiră starea de urgenţă, iar  autorităţile ar putea permite redeschiderea frizeriilor şi altor servicii.

„Sperăm ca pe 15 mai să deschidem. Când vom deschide, va fi o nebunie, vom fi luaţi cu asalt la propriu. Lucrăm, însă la o strategie de a  ne organiza cât mai bine”, a mai spus Alex Curt.

Dincolo de ridicarea restricțiilor de circulație în afara locuinței, după data de 15 este posibil să se deschidă frizeriile și saloanele, cabinetele stomatologice, parcurile și spațiile comerciale care au intrare din stradă, astfel încât să se evite aglomerarea în interior. Vor rămâne închise mall-urile, fiind considerate locuri unde măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat. De asmenea, nici restaurantele nu vor fi deschise după încheierea stării de urgență.