Doi angajaţi ai unor centre de îngrijire şi asistenţă din judeţ, aflate în subordinea DGASPC Olt, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat remis, duminică, de Direcţia de Sănătate Publică.

 

Potrivit DSP unul dintre angajaţii DGASPC ar fi luat virusul de la o persoană izolată în centru, testată la sfârşitul perioadei de izolare 24 aprilie 2020, cu rezultat pozitiv primit în data de 1 mai 2020.

La cealaltă persoană se suspicionează că a intrat ca infectat, la începutul perioadei de izolare în centrul de ingrijire, iar infectia s-a produs în afara obiectivului. Persoana a fost testata la intrare în izolare – 25 aprilie 2020, cu rezultat pozitiv primit în data de 2 mai 2020.

„În ambele situaţii s-a reluat  testarea tuturor rezidenţilor, cât şi a personalului aflat în izolare la nivelul unităţilor angajatoare”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat că aproximativ 100 de persoane, contacţi ai celor doi angajaţi, au fost retestate pentru coronavirus.

„Au fost făcute aproximativ 500 de teste, angajaţilor şi beneficiarilor centrelor. Cei doi sunt asimptomatici, dar au ieşit pozitiv. Am refăcut testarea pentru tot personalul şi beneficiarii din centrele în care lucrează aceştia doi. Persoanele nu au intrat în panică, se simt bine, avem materiale de protecţie şi aşteptăm rezultatele. Indiferent de acestea, vom acţiona aşa cum trebuie pentru a nu exista şi alt risc iar serviciul să se acorde aşa cum trebuie. Au fost retestate în jur de 100 de persoane, care sunt în centrele noastre. Sunt asimptomatice”, a declarat ea.

Potrivit DSP Olt, la nivelul judeţului sunt 46 de cazuri confirmate cu coronavirus.