O anchetă a fost demarată de poliţiştii din Olt după ce pe Facebook au apărut imagini cu mai mulţi câini bătuţi, mutilaţi, ucişi şi arşi, la un adăpost improvizat în comuna Cezieni.

Ana Stanciu, o tânără iubitoare de animale, a postat pe Facebook mai multe fotografii şi un filmuleţ, în care se pot vedea mai mulţi câini maltrataţi şi resturi de cadavre arse. Tânăra face apel prin intermediul site-ului de socializare pentru ca autorităţile să intervină.

„Este cutremurător de trist!! Pentru toți iubitorii de animale,va rog să citiți!! Vasile Temelie,care are adăpost ilegal în județul Olt, sat Cezieni (intrare sat câmp pe partea stânga). Acest individ mutilează și arde câinii de vii,îi bate până îi omoară!! Este groaznic ce se întâmplă în acel loc numit adăpost! Funcționează de ani de zile ilegal,adună câini de peste tot și îi torturează în cele mai cumplite moduri”, spune tânăra.

Tânăra susţine că proprietarul acestui adăpost chiar primeşte donaţii de la alţi iubitori de animale, chiar şi din alte ţări.

„Primește donații din toate colțurile lumii, el (…) care are o plăcere pentru a tortură aceste suflete!! Donăm suferință!! Trebuie să îl oprim pe acest individ să își continue crimele!!! Vă rog din suflet să distribuiți masiv aceste informații despre Vasile Temelie!! Trebuie închis el și adăpostul lui și salvate acele suflete de acolo!!!”, mai spune militanta pentru drepturile animalelor.

Ea s-a plâns şi că apelul făcut de către ea autorităţilor competente nu s-a făcut auzit, fiind luată în derâdere.

„Am sunat astăzi și am făcut sesizări atât electronic, cât și verbal… unele răspunsuri au fost josnice, conform legii, în 30 de zile de la sesizare se pot lua măsuri… este josnic… este… nu mai am cuvinte pentru reacțiile acestui stat (…) Încă sun și sun…de aceea vă rog să fim mai mulți și să facem ceva… să fie acest caz cât mai cunoscut de toți iubitorii de animale… pentru că doar noi o să putem face ceva!!”, şi-a încheiat tânăra apelul.

Primarul din Cezieni, Dănuţ Guşatu, spune că adăpostul de câini funcţionează fără niciun fel de autorizaţie şi că a sesizat poliţia şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

„Nu ştiu cât de real este. Cert este că există acest centru la Cezieni, un adăpost pe care această persoană a început să-l construiască, în urmă cu vreo trei. Are autorizaţie de construcţie pentru clădire, dar el nu este autorizat ca crescător de animale sau acest adăpost nu este autorizat. Eu am făcut sesizare către poliţie şi DSV, instituţii care au atribuţii pe legea protecţiei animalelor. Au venit şi l-au sancţionat de mai multe ori…”, a afirmat edilul.

Guşatu spune că bărbatul motivează că sunt câinii lui şi că e iubitor de animale.

„Sunt probleme. N-are pază, n-are ce trebuie. Nu e autorizat, dar declară că este un pasionat de animale şi că sunt câinii lui. E mai dificil să discuţi cu el”, a mai spus Dănuţ Guşatu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că poliţiştii au demarat o „verificare de urgenţă”.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitor la adăpostul de animale din comuna Cezieni, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus verificarea de urgență  a situației de la fata locului, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor sa se dispună măsurile legale”, a declarat Grigorescu.

De asemenea, şi reprezentanţii DSVSA Olt au făcut controale la locaţia respectivă, anul trecut, şi au aplicat sancţiuni.

VIDEO AICI

Articolul precedentCu câţi delegaţi vine PSD Olt la Congresul de sâmbătă
Articolul următorPrimul festival medieval din România organizat în mediul rural are loc în această perioadă, în Olt- VIDEO