După opt zile de proteste în fața Ministerului Educației Naționale, profesorul de matematică din Poboru, Aurel Dascălu, s-a întors la catedră. A sperat să îi facă pe cei din minister să înțeleagă că învățământul simultan este ineficient și aproape imposibil, mai ales cât într-una dintre clase există și un copil cu cerințe educaționale speciale. S-a ales însă cu o amendă pentru tulburarea liniștii publice.

Deși i-au dat dreptate, oficialii din Ministerul Educației nu au reușit să facă nimic pentru a-i scăpa de cei 22 de elevi din clasele a V și a VI de la Poboru de învățământul simultan. Asta în ciuda numeroaselor memorii și argumente aduse de Aurel Dascălu, profesorul care a protestat mai bine de o săptămână în fața Ministerului Educației. „Cred că mesajul a fost transmis chiar dacă nu se dorește a fi și înțeles. Sper ca rezistența și determinarea mea să trezească în fiecare profesor care se confruntă cu aceleași probleme pe care eu le-am sesizat o chemare către implicare și verticalitate. Nu trebuie să ne temem decât de Dumnezeu! Am purtat zi de zi discuții cu oamenii pe stradă și nu am găsit niciunul care să nu fie de acord cu mine dar toți considerau că MEN nu face nimic. O angajata din minister mi-a atras atenția că nu mă plâng la președinte, să găsească el soluții, să stea liniștită l-am notificat și pe el”, a transmis dacălul din Poboru.

El a mai adăugat că a epuizat toate căile prin care ar fi putut aduce schimbarea pentru copiii din satul în care predă, copii care vor face anul acesta ore simultane, chiar și la disciplinele de examen. „Am depus cerere de audienta la Cancelaria Primului-Ministru si astfel am încheiat toate demersurile în scris care se puteau face. Cred ca am făcut tot ce putea face cineva din dorința de a sesiza si schimba ceva. Restul nu mai tine de mine, să fiți convinși ca am fost la înălțime iar dacă se va aprinde vreodată scânteia schimbării – am fost acolo!”, a mai spus Aurel Dascălu

Articolul precedentPrimar sau europarlamentar? Teodosescu joacă la două capete
Articolul următor70 de mașini noi vor strânge gunoiul din tot județul