Magistraţii Tribunalului Olt au decis, miercuri, să respingă contestaţia ambulanţierilor din din Corabia faţă de măsura controlului judiciar.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Florentina Stana, a declarat că instanţa a stabilit, însă, ca inculpaţii să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi nu la procuror.

Cei 15 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Corabia au fost trimişi în judecată sub control judiciar, iar unul în stare de libertate, procurorii acuzându-i de delapidare, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii din Corabia, cei 15 sunt acuzaţi că, în cursul anului 2018, „şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii”.

Totodată, potrivit unui comunicat remis de Parchetul Corabia, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei şi înregistrarea a trei dosare penale în care procurorii fac cercetări pentru: ucidere din culpă, în primul, fals intelectual, în cel de al doilea, şi mărturie mincinoasă, în acest dosar din urmă fiind cercetat unul dintre ambulanţieri.

Posturile ambulanţierilor aflaţi sub control judiciar au fost scoase la concurs de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), zece candidaţi promovând ambele probe, la finalul anului 2018. Angajările au fost făcute pe perioadă determinată, până la întoarcerea pe post a titularului.

Articolul precedentLocuinţă din Olt, distrusă de un incendiu. Pompierilor le-a luat două ore să stingă focul – FOTO&VIDEO
Articolul următorVin gazele în două comune din Olt