Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliției Române au descins în judeţul Olt, luni, pentru a desfăşura percheziţii într-un dosar de delapidare, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit IGPR, este vorba în total de patru percheziţii desfăşurate pe raza municipiului București și a judeţelor Olt și Ilfov.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2011-2018, o angajată a unei firme ar fi sustras, în mod repetat, sume mari de bani din patrimoniul societăţii, inducând în eroare pe administratorul firmei, cu privire la existenţa unor plăţi restante către bugetul de stat.

Totodată, ar fi efectuat plăţi în conturi pe care le-ar fi prezentat ca fiind ale unor executori judecătorești, în realitate fiind transferați bani către membrii familiei sale.

De asemenea, aceasta ar fi sustras bani din din casierie și ar fi efectuat plăţi supraevaluate pentru serviciile de transport efectuate de o societate comercială, ar fi ridicat bani, sub forma avansurilor spre decontare și ar fi efectuat alte plăţi din contul societăţii pentru stingerea unor datorii personale, înregistrate la societăți de recuperări creanțe.

„Prejudiciul stabilit până în prezent se ridică la 6.000.000 de lei. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, spun poliţiştii.

Articolul precedentFabrică de cărămizi și pavele romane în comuna olteană Dobrosloveni. Autoritățile brevetează metodele folosite de strămoși
Articolul următorResturi de porci mistreți, aruncate într-o groapă de gunoi din Potcoava