Mai multe elemente de muniţie neexplodate din cel de Al Doilea Război Mondial au fost găsite, luni, în clădirea muzeului din oraşul Piatra Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că echipa pirotehnică a Inspectoratului a executat o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Pe timpul executării unor lucrări de igienizare la clădirea muzeului din orașul Piatra Olt, o femeie a găsit patru elemente de muniție.

„Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, trei grenade defensive de exercițiu și o grenadă de exercițiu antitanc. Elementele de muniție provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial și nu prezentau pericol pentru siguranța cetățenilor”, a declarat Băsăşteanu.

La descoperirea muniției rămase neexplodate, cetăţenii au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste sau poliția, prin apelarea numărului de urgență 112.

Articolul precedentSute de kilograme de carne depozitată în condiţii insalubre, la Slatina şi Balş. Poliţiştii au confiscat marfa şi au aplicat amenzi usturătoare – FOTO
Articolul următorCandidaţii susţinuţi de PNL Olt nu se regăsesc pe locurile eligibile, la europarlamentare