Zeci de copii de la Grădinița cu program prelungit nr. 2 din Slatina au participat, joi, la prima ediţie a Festivalului-concurs „Ecofest”, festival de costume confecționate din materiale reciclabile.

Evenimentul este inițiat și coordonat de educatoarele Mihaela Dicu şi Adela Vărzaru.

Cu sprijinul părinţilor sau bunicilor, cei mici au confecţionat şi au îmbrăcat costume din materiale reciclabile. Din PET-uri, ziare, reviste, pliante, broşuri, cutii de carton, saci menajeri sau pungi de plastic au fost realizate costume deosebit de frumoase reprezentând diverse personaje din basme, desene animate sau filme pentru copii.

Directorul GPP nr. 2 Slatina, Mihaela Dicu, a declarat că prin acest eveniment s-a dorit şi marcarea a două zile importante pentru protejarea mediului înconjurător.

„Apariția Festivalului «Ecofest» este legată de două zile importante pentru mediu – Ziua Pământului, 22 aprilie, și Ziua Mediului, 5 iunie, sărbătorite de către copii, astăzi, prin acest eveniment. Prin realizarea acestui festival ne propunem ca preșcolarii, elevii, părinții, bunicii și cadrele didactice implicate să înțeleagă că dragostea și grija pentru natură trebuie să constituie componente esențiale ale comportamentului uman iar ei au datoria să protejeze natura prin eforturi proprii, să aibă un comportament adecvat față de mediul înconjurător și chiar să ia atitudine față de cei care-l distrug. Formarea conştiinţei în spiritul ecologic se poate realiza prin transmiterea unor cunoştinţe ştiinţifice, dar la un nivel specific vârstei preşcolare prin jocuri, cântece şi poezii”, a declarat ea.

Articolul precedentInundaţii şi viituri pe râurile din judeţul Olt. ANUNŢUL hidrologilor
Articolul următorTermen limită pentru constructorul restaurantului McDonald’s din Slatina. Când trebuie să predea amplasamentul