Doi bărbaţi din comuna Osica de Jos, în vârstă de 43 şi 49 de ani, aflați de doar două zile în Portugalia, au murit înecați în Barajul do Piso. Fiul unuia dintre ei, în vârstă de doar 19 ani, a privit neputincios cum părintele său moare înecat.

Bărbaţii au fost dați dispăruți marți seara şi de atunci au început operațiunile de căutare.

Trupurile neînsufleţite au fost descoperite, miercuri la prânz, de scafandrii și pompierii implicați în operațiunile de căutare.

Petre Trecere, de 49 de ani, din Osica de Jos, şi Marian Ştefan, de 43 de ani, din Fălcoiu, plecaseră la cules de măsline, în Portugalia. Ei au ajuns în weekend în localitatea Beringel.

Marţi, au mers la pescuit în zona Barajului do Piso. Pentru că era cald, cei doi olteni au intrat să facă o baie, moment din care nu au mai fost văzuţi. Potrivit autorităţilor portugheze, hainele, actele şi telefoanele mobile au fost găsite pe malul barajului.

Fiului olteanului de 49 de ani, un tânăr de 19 ani, era împreună cu cei doi când s-a petrecut tragedia, el fiind cel care a anunţat autorităţile.

Din păcate, familiile celor doi olteni nu au bani pentru repartierea trupurilor neînsufleţite. Autorităţile locale spun că se vor implica pentru ca cei doi bărbaţi să poată fi înmormântaţi acasă.

Articolul precedentConstructorul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, contestat
Articolul următorRomâni din Bulgaria și studenți basarabeni vizitează județul Olt. Proiectul, derulat de Ministerul Românilor de Pretutindeni