Direcția Sanitară Veterinară plătește astăzi despăgubirile pentru toți proprietarii de porci din Rusănești. În total, peste 350.000 lei ajung în conturile fermierilor din comuna în care au fost uciși toți porcii. În Olt au fost confirmate anul acesta șase focare de pestă porcină africană la porci domestici și mistreți, patru dintre ele fiind în Rusănești.

Din comuna Rusănești, medicii veterinari au ridicat peste 600 de porci, care au fost uciși pentru a se preîntâmpina răspândirea virusului pestei porcine. Proprietarilor li s-au promis despăgubiri la prețul pieței, într-un timp scurt. Primii bani, aproximativ 28.000 lei au fost plătiți încă de la începutul lunii, restul sumei fiind achitată astăzi.

„În data de 07.12.2018 au fost plătite despăgubiri pentru 23 de exploatații  cu o valoare de 28.370 de lei, iar astăzi, 21.12.2018, va fi achitată suma de 334.302 lei, aferentă celor 100 de exploatații unde s-a aplicat măsura uciderii preventive pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului PPA”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt printr-un comunicat de presă.

 

Doi dintre proprietarii de porci din Rusănești au pierdut despăgubirile pentru că nu au anunțat la timp apariția bolii în gospodăriile lor.

Articolul precedentSlătinenii plătesc impozite nemajorate în 2019
Articolul următorPrimăria Slatina trece în era digitală cu ajutorul unui proiect cu fonduri UE