În ciuda procedurii mult simplificate de recuperare a taxei auto, mulți contribuabili din Olt nu au mai venit să ceară banii înapoi. Potrivit datelor centralizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, mai puțin de jumătate din cei care au achitat această taxă au mai cerut recuperarea lor.

31 august a fost termenul limită de depunere a cererii pentru restituirea taxei auto. Plătitorii acestor contribuții au avut de adus documente minime care să ateste achitarea ei, însă chiar și așa mulți n-au mai depus dosarele. „La nivelul AJFP Olt, au plătit sume reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule un număr de 51.480 contribuabili. Restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule a fost solicitată de 19.795 contribuabili”, au anunțat reprezentanții Administrația Județene a Finanțelor Publice Olt.

Restituirea taxelor se va face în contul bancar al solicitanților, astfel:  în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018, pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019 pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

 

Articolul precedentLaboratorul DSVSA Olt, desemnat oficial să efectueze teste de pestă porcină pentru încă cinci județe
Articolul următorSe depun cereri pentru tichetele sociale, la Slatina