Lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare din Caracal încep în luna martie, potrivit primarului Ion Doldurea. Totodată, în al doilea municipiul dim Olt se construieşte o staţie de tratare a apei şi se reabilitează cea de epurare. Valoarea întreagă a investiţiilor este de aproximativ 49 milioane de euro.

Ion Doldurea a declarat că proiectul derulat de Compania de Apă cu fonduri europene este unul de anvergură, greu de făcut, dar foarte aşteptat de caracaleni.

„Foarte multă lume aşteaptă acest proiect mare, pe POIM, derulat de Compania de Apă. În oraşul Caracal va fi o extindere de canal de 18,4 kilometri. Va fi o reabilitare de canal de până la 30 de kilometri. Va fi o extindere de reţea apă de 7,3 kilometri şi o reabilitare de 54 de kilometri. Într-un oraş care numără 102 kilometri de drumuri, vă daţi seama că este o lucrare extrem de greu de făcut, extrem de greu de gestionat, dar în acelaşi timp este şi o provocare majoră pentru administraţia noastră, în sensul că oamenii aşteaptă de foarte mult timp ca, după ce ai asfaltat, să nu se mai spargă strada. Sunt oamenii care stau pe cei 18,4 kilometri de străzi fără canalizare, care aşteaptă de ani buni, iar mulţi dintre ei nici nu mai au încredere că se va întâmpla ceva”, a declarat Ion Doldurea.

 

Primarul a adăugat că, în prima fază, se va începe în şase puncte din municipiu.

 

„Ne apucăm de treabă. Din 15 februarie vor începe pichetarea, adică stabilirea locurilor pe unde se fac gurile de canal, se stabileşte pe unde va trece conducta, pe unde vor fi gheigherele şi aşa mai departe. Iar din 15 martie, în şase puncte din Caracal vom începe să atacăm acest proiect prin extinderea de canal. Este prima prioritate. Noi am stabilit deja cu constructorul – contractul este semnat, ordinul de începere a lucrărilor este făcut – care sunt primele şase puncte care vor fi abordate. În primul rând, strada 1 Decembrie, apoi avem în Bold, strada Elena Doamna, cu Măceşului, Nicolae Ursu, Horia, extindere Gheorghe Doja, Bogdan Vodă, Maior Cranta şi Cooperaţiei şi toate celelalte străzi din acea zonă. Mai avem în zona Fânărie, trebuie să reabilităm şi zona respectivă pentru că pe un alt proiect se va asfalta, până la sfârşitul anului, şi atunci trebuie urgent terminate lucrările. Zona Traian-Buzeşti este o altă zonă unde se intervie. Deja s-a făcut organizarea de şantier, le-am dat tot concursul şi le dăm tot concursul ca lucrurile să meargă cât se poate de repede. Sper să avem o colaborare foarte bună şi să facem acest proiect”, a declarat edilul.

 

Ion Doldurea a vorbit şi de necesitatea implementării acestui proiect, reţelele din municipiu fiind foarte vechi.

 

„Nu este zi în oraşul Caracal să nu se spargă în trei locuri conducta. Avem conducte şi de 86 de ani. Sunt foarte multe conducte din azbociment. Atunci este normal să ne dorim acest proiect, sper din suflet ca lucrurile să se termine într-un timp record”, a mai declarat Ion Doldurea.

 

În cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), se va construi şi o staţie de tratarea a apei şi se va reabilita staţia de epurare.

 

„Tot proiectul, doar pe partea asta (reabilitare şi extindere reţea apă şi canal – n.red.), înseamnă 23 milioane de euro. În plus, tot acum, şi este deja ordinul de începere a lucrărilor dat şi pentru staţia de tratare apă, care înseamnă opt milioane de euro. Şi de asemenea, avem reabilitare şi extindere staţie de epurare, care înseamnă încă opt milioane de euro. Per total înseamnă 49 milioane de euro. Este o investiţie de amploare şi cea mai mare în cadrul proiectul a societăţii CAO”, a conchis Doldurea.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCriza energiei: Alro a închis şi a treia hală de electroliză (VIDEO)
Articolul următorDecizie bombă: doctoratul plagiat ajunge la CCR. O instanță a admis sesizarea Curții Constituționale – răsturnare de situație în justiție