Zeci de hotărâri ale consiliilor locale din judeţ şi dispoziţii ale primarilor au fost considerate ilegale, în urma controlului legalităţii făcut de experţii din cadrul Prefecturii Olt, potrivit unui raport cu situaţia din primul semestru al anului transmis de instituţie.

Sursa citată arată că din cele 3.176 de hotărâri ale consiliilor locale emise în această perioadă, 60 au fost considerate ilegale. Totodată, din cele 15.858 de dispoziţii ale primarilor, 150 au fost ilegale.

Totodată Din cele 60 de hotărâri ale consiliilor locale, 47 au fost modificate/revocate, două au fost menținute iar 11 se află în analiză. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, cele două acte menținute au fost atacate la instanța de contencios administrativ.

Din cele 150 de dispoziții ale primarilor, 122 au fost modificate/revocate, două au fost menținute iar 26 se află în analiză. Cele două acte menținute au fost atacte la instanța de contencios administrativ.

„Printre motivele care au impus declanşarea procedurii prealabile sau atacarea în contencios administrativ a actelor administrative au fost nerespectarea prevederilor legale privind: salarizarea personalului plătit din fonduri publice; concesionare/închirierea bunurilor ce aparțin domeniului public ori privat; normele de tehnică legislativă; inventarierea domeniului public ori privat; finanțele publice locale”, transmit reprezentanţii Prefecturii Olt.

Articolul precedentDrumul național dintre Craiova și Slatina, blocat
Articolul următorVal de caniculă, până duminică. Temperaturile pot atinge şi 37 grade Celsius