După mai multe contestații și modificări, managementul deșeurilor, care presupune adunarea gunoaielor din toate localitățile județului devine operațional. Astăzi va fi semnat și cel de-al doilea contract, cel de colectare și transport, după ce contractul de administrare a depozitului ecologic de la Bălteni a fost semnat în luna mai. Reprezentanții Consiliului Județean estimează că cel târziu în ianuarie anul viitor sistemul va fi funcțional în tot județul.
Colectarea și transportul deșeurilor din toate localitățile județului vor fi asigurate de firma Rosal, din București. Consiliul Județean semnează astăzi contractul de prestare a acestor servicii, după ce licitația a fost contestată de celălalt participant, o asociere de firme din care face parte și Salubrisul, firma care asigură salubritatea în Slatina. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, dar și instanța de judecată au decis însă că firma fondată de Prigoană, Rosal Grup SA respectă toate condițiile impuse în caietul de sarcini și poate asigura aceste servicii de colectare și transport.
Cea de-a doua componentă a proiectului de management al deșeurilor, gestionarea depozitului de la Bălteni va fi asigurată de Salubris, în asocierea cu o altă companie, Clean Prest Activ.
Sistemul de management al deșeurilor, proiect derulat de Consiliul Județean Olt, presupune colectare și gestionarea gunoiului din tot județul. Deșeurilor vor fi colectate din poartă în poartă, dar și la punctele fixe amplasate în fiecare localitate și vor fi transportate către halda ecologică de la Bălteni. Pentru aceste serviciu, cetățenii vor plăti o taxă anuală, la primărie.
Potrivit studiilor de specialitate, cei care locuiesc în orașe produc o cantitate mai mare de deșeuri decât cei de la sate, așa că și taxa de salubritate va fi ceva mai mare.