O locuinţă din comuna olteană Movileni a fost inundată, noaptea trecută, de apa provenită de la precipitaţiile abundente.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că apa, care avea aproximativ 25-30 centimetri adâncime, a fost asanată de pompierii din Slatina cu o motopompă.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, au intervenit noaptea trecută, în comuna Movileni, sat Bacea, pentru asanarea apei dintr-o locuință. Apa, provenită din precipitații, avea aproximativ 25-30 de centimetri adâncime și afectase două încăperi ale locuinței. Pompierii au acționat cu o motopompă transportabilă și au asanat aproximativ trei metri cubi de apă”, a declarat Băsăşteanu.

Judeţul Olt se află sub cod galben de vreme rea, în intervalul 3 iunie, ora 10.00 – 4 iunie, ora 10.00, fenomenele vizate fiind manifestări de instabilitate atmosferică şi cantități de apă însemnate.

Astfel, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Articolul precedentTrotuare asfaltate necorespunzător pe Aleea Muncii, în Slatina. Ce decizie au luat reprezentanții municipalității
Articolul următorBărbat din Caracal, reţinut după ce a fost prins în flagrant luând mită în schimbul subiectelor de la examenul de asistenţi medicali