Oltul are potențial turistic. Este o afirmație care se tot repetă în ultimii ani, însă fără a atrage neapărat mai mulți vizitatori în județ. O asociație din Slatina vine cu idei noi de promovare turistică, de data aceasta prin pescuit. În acest sens, au accesat fonduri europene și vor să facă un festival de pescuit și o aplicație de promovare turistică.

„Pescuit recreativ de-a lungul Dunarii, itinerarii piscicole danubiene” este proiectul lansat ieri de Agenția de Dezvoltare Durabilă Slatina (ADDS), care își propune să promoveze turismul prin pescuit în zona de sud a județului. Un festival anual de pescuit este piesa de rezistență a celor care au accesat fonduri europene, printr-un parteneriat cu cei din Bulgaria.

Festivalul va avea loc în primăvara anului viitor, cel mai probabil într-o zonă privată de pescuit aflată de-a lungul Dunării. Organizatorii vor să promoveze pescuitul legal, în cadru organizat. „festivalul va aduce laolaltă pescari, dar și vizitatori sau locuitori din zonă, tocmai în ideea de a atrage oamenii să viziteze și alte zone, să nu meargă numai pe turismul montan sau pe litoral”, a  explicat Cristi Dincă, managerul proiectului.

În cadrul aceluiași proiect va fi lansată și o aplicație gratuită de promovare turistică. Aceasta va cuprinde atât informații despre zonele propice pentru pescuit cât și despre locurile de cazare și despre locurile care pot fi vizitate în zona respectivă. „Aplicația va fi gratuită și va fi necesară atât pescarilor cât și turistului acre vrea să aibă un concediu de relaxare la pescuit. Aceste locații identificate cu ajutorul aplicației vor conține informații vor conține informații despre speciile de pești din zona respectivă, despre momelile care trebuie folosită, dar și despre ustensilele de pescuit de care e nevoie”, a  explicat Mirela Nicu, Manager ADDS.

Proiectul este realizat în cadrul Programului de Cooperare România Bulgaria și presupune acțiuni similare și în țara vecină, al frontiera cu România.

Articolul precedentStănescu: „Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă“
Articolul următorPSD Olt: „Toată lumea a votat pentru alegerea celei mai bune soluţii în favoarea partidului“