Preşedintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, a transmis printr-un comunicat de presă că îşi asumă scrisoarea, semnată şi de Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea, în care îi cere lui Liviu Dragnea să plece din fruntea social-democraţilor.

Stănescu afirmă că doar într-un cadrul larg se pot lua decizii corecte, adăugând că a venit timpul să se spună lucrurilor pe nume.

„Mi-am asumat această declarație, alături de dna Firea și dl Țuțuianu, conștient fiind că Partidul Social Democrat se află într-un moment de cotitură. A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume, într-un cadru cât mai larg, pentru că numai așa putem lua deciziile corecte. Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă, în ciuda măsurilor bune din punct de vedere economic și social pe care le-a luat Guvernul”, a transmis vicepremierul.

El a adăugat că a propus o serie de măsuri în urma cărora PSD va păstra guvernarea şi, mai mult, va câştiga alegerile de anul viitor.

„Am propus, de asemenea, un plan de măsuri, unele imediate, altele pe termen mediu, care să ne asigure păstrarea guvernării, a poziției de cea mai puternică forță politică a României și premisele câștigării alegerilor care vor avea loc anul viitor. Trebuie să asigurăm stabilitatea coaliției majoritare, continuarea și implementarea proiectelor importante ale actualului Guvern, să sprijinim administrația publică locală prin investiții publice și alocări judicioase de fonduri, să îmbunătățim imaginea PSD atât pe plan extern, cât și pe plan intern, fără însă a face rabat de la principiile noastre și fără a ne asocia în vreun fel cu forțe care ne erau potrivnice până mai ieri”, a mai spus Paul Stănescu.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

Articolul precedentCJ Olt urmează să aprobe o hotărâre pentru ca şi referendumul pentru Olt-Romanaţi să se desfăşoare pe parcursul a două zile
Articolul următorJudețul Olt, promovat turistic printr-un proiect dedicat pescarilor