Primul tronson din cei 1,81 kilometri ai centurii care va ocoli Caracalul prin partea de nord va fi gata, până la 31 decembrie. Lucrarea este finanţată cu fonduri de la Guvernul României, prin PNDL.

Viceprimarul Caracalului, Octavian Stănescu, a declarat că lucrările la obiectivul de investiţii au fost reluate după ce, în urmă cu trei luni, s-a aşteptat pentru relocarea unui cablu al CFR.

„Astăzi am vizitat șantierul străzii W. Mărăcineanu, denumită «minicentura» ocolitoare pe zona de nord a municipiului, unde de aproximativ trei luni se lucrează într-un ritm intens. Din discuțiile cu reprezentanții firmei care execută lucrarea, pot spune că până la sfârșitul anului acesta vom avea primul segment de drum finalizat. Minicentura va avea o lungime de 1,81 kilometri. Finanțarea proiectului este prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I. După finalizarea proiectului, traficul greu care intră în municipiul Caracal va fi deviat pe această arteră”, a declarat Stănescu.

Centura de nord sau mini-centura Caracalului va avea 1,8 kilometri, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 1. Autorităţile au finalizat deja procedura de atribuire a contractului, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane lei.

Traseul mini-centurii de ocolire a Caracalului începe de la intrarea dinspre Slatina, imediat în stânga.

Între timp, a fost inaugurată centura de ocolire a municipiului Caracal, construită de CNAIR. Lucrarea a fost finalizată la finalul lunii mai, la şapte ani de la începerea investiţiei.

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Caracal au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni. Nici acest termen nu a fost respectat, recepţia finală fiind făcută abia acum.

La începutul anului 2017, Guvernul a alocat 1,5 milioane lei pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului. Banii alocaţi ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri. Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii.

Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Anul trecut, CNAIR a trebuit să facă noi exproprieri pentru a putea fi relocaţi mai mulţi stâlpi de iluminat dintr-un sens giratoriu, dar şi de pe traseul centurii de ocolire.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

Articolul precedentPeste 10 milioane lei, fonduri europene pentru reabilitarea şi dotarea Ambulatorului Spitalului Caracal
Articolul următorFiltre pe toate drumurile din judeţ pentru prevenirea gripei porcine