Paul Surugiu – Fuego a fost cel care, sâmbătă seara, a aprins iluminatul festiv din Slatina, artistul susţinând şi un recital. Sute de slătineni au fost de faţă la acest moment.

Slatina are ghirlande luminoase tricolore pe străzi, anul acesta, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. Bradul de Crăciun, tunelul de lumini şi Moş Crăciun se numără printre atracţiile luminoase montate pe Esplanada Slatina.

Sâmbătă seara, la aprinderea luminilor de sărbători, au fost prezenţi primarul Emil Moţ, viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Claudiu Stăncioiu, deputatul Marius Iancu şi vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu.

Momentul de sâmbătă seara a încheiat o zi plină de evenimente organizate la Slatina, pentru marcarea a 100 de ani de la Marea Unire. Încă de dimineaţă, de la copii de toate vârstele şi până la seniori ai cetăţii, slătinenii au venit în număr mare să marcheze Centenarul Marii Uniri şi să urmărească cel mai aşteptat moment al manifestării, parada militară.

Ulterior, manifestările s-au mutat pe Esplanada municipiului Slatina, unde autorităţile au oferit tradiţionala fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Pe scenă au susţinut momente artistice Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, Dinu Iancu-Sălăjanu, Claudia Ghiţulescu, formaţia Ro-Mania şi  Viorica Macovei

Totodată, pe parcursul întregii zile, pe un ecran LED amplasat pe Esplanadă a fost proiectat filmul documentar „Slatina în Centenar”.

Articolul precedentOpt cetăţeni bulgari implicaţi într-un accident în Olt. Două persoane au ajuns la spital
Articolul următorPatru persoane au ajuns la spital, în urma unui accident pe un drum naţional din Olt – FOTO&VIDEO