Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt va obține în câteva zile ordinul de acreditare a laboratorului, pentru teste de pestă porcină africană. Autoritatea națională veterinară a dat undă verde primirii de probe și efectuării de teste pentru depistarea virusului.

Cinci județe din țară vor trimite, cel mai probabil chiar din această săptămână, probe pentru efectuarea de teste de laborator pentru depistarea pestei porcine africane. Direcția Sanitară Veterinară a primit din partea Autorității Naționale Veterinare acordul pentru a începe testările, dar așteaptă și ordinul scris, pentru a putea trece, oficial, la analizarea de probe.

Între timp, în Olt se mențin restricțiile cu privire la circulația animalelor vii, fiind efectuate verificări în trafic, în colaborarea cu Poliția și Jandarmeria. Nici în târgurile autorizate nu se vând porci vii, iar porcii sacrificați în complexele comerciale părăsesc județul doar după o verificare temeinică și a tuturor documentelor care să ateste sănătatea lor.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în 12 județe din nordul și estul țării, cel mai apropiat de Olt fiind județul Ilfov.

Articolul precedentComandantul soldaţilor americani de la Deveselu a rememorat 9/11: „Atunci când a lovit cel de al doilea avion, am ştiut că nu este o greşeală, că este ceva calculat, că cineva a făcut-o intenţionat“
Articolul următorDSVSA Olt infirmă zvonurile privind apariţia pestei porcine în judeţ