Căpitanul Charlos Whashington, comandatul NSF Deveselu, a rememorat, marţi, evenimentele din urmă cu 17 ani, de la 11 septembrie, când mai multe avioane au fost deturnate şi prăbuşite în World Trade Center din New York, printre alte obiective din SUA.

Whashington a mărturisit că, în primă fază, nu i-a venit să creadă că ceea ce vede la televizor este real.

„Acum 17 ani eram la Şcoala Navală şi în acea dimineaţă eram implicat într-un eveniment de strângere de fonduri pentru copii. Am văzut ştirea la televizor şi după ce a lovit primul avion, pe care nu l-am văzut în direct, ci doar o înregistrare, m-am gândit că este fake news, n-am ştiut ce să cred cu adevărat. Atunci când a lovit cel de al doilea avion, am ştiut că nu este o greşeală, că este ceva calculat, că cineva a făcut-o intenţionat”, a declarat Charlos Whashington.

El a ţinut să mulţumească României pentru partneriatul cu SUA şi pentru că s-a alăturat coaliţiei de luptă împotriva terorismului, încă dinainte de a fi membru NATO.

„Vreau să mulţumesc României pentru faptul că găzduieşte sistemul Aegis Ashore. Vreau să le mulţumesc domnilor Fifor şi domnului ambasador pentru prezenţă şi suportul continuu în construirea partneriatului nostru strategic. E foarte important că avem aceste alianţe şi că le onorăm pe tot mapamondul. Facem această ceremonie de comemorare a zilei de 11 septembrie este pentru a nu uita. Au trecut 17 ani şi facem acest lucru în fiecare an. Deşi s-a întâmplat acum 17 ani şi am pierdut foarte mulţi oameni, am avut şi foarte mulţi eroi, pompieri, poliţişti, oameni de rând, care au intrat în clădiri şi au ajutat la salvarea altora. După cum ştim, şi unii dintre aceştia au murit. Au dat dovadă de altruism şi îi onorăm, odată cu cei care au murit”, a declarat oficialul american.

Charlos Whashington şi-a exprimat speranţa că evenimente ca tragedia din urmă cu 17 ani nu se vor mai întâmpla niciodată.

„Totodată, îi onormă şi pe cei care au răspun militar, strategic şi în prezent sunt în Afganistan. Şi acum este o forţă internaţională în Afganistan, inclusiv România. Încercăm să ne asigurăm că nu vom mai avea un eveniment ca cel de la 11 septembrie 2001”, a conchis comandantul americanilor de la Deveselu.

Articolul precedentUn nou centru comercial se deschide la Slatina cu magazine de la Altex, CCC, Noriel, Sportisimo, Drogerie Mark şi Pepco
Articolul următorLaboratorul DSVSA Olt, undă verde pentru efectuarea de teste pentru pesta porcină