Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au negat, încă o dată, joi, în timpul unei conferinţe de presă, faptul că Guvernul Orban urmează să închidă mai multe spital, printre care şi cel din Balş, deşi acest lucru este scris negru pe alb în programul de guvernare al viitorului executiv.

Pe rând, europarlamentarul Sigfried Mureşan, prezent la Slatina, preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, şi deputatul Gigel Ştirbu, au încercat să convingă reprezentanţii mass-media că este vorba doar de o analiză şi o eficientizare a unităţilor spitaliceşti vizate.

„O analiză riguroasă sau o reorganizare nu înseamnă neapărat o închidere. Dar cred că suntem cu toţii de acord că trebuie o analiză serioasă”, a afirmat Voiculescu.

La rândul său, Gigel Ştirbu a acuzat că este vorba despre un fakenews.

„Nu cred că aţi auzit un lider al Partidului Naţional Liberal care, vorbind despre programul de guvernare, a spus că PNL sau guvernul propus de PNL va închide un spital. Aceasta este o ştire falsă, un fakenews adevărat, dacă putem face acest joc de cuvinte. Comasarea nu înseamnă închiderea spitalelor”, a declarat deputatul.

Europarlamentarul Sigfried Mureşan a ţinut să precizeze că termenul cheie este „eficientizare”.

„Partidul Naţional Liberal nu va închide niciun spital, nu va închide nicio şcoală, nu va tăia niciun salariu, nu va tăia nicio pensie. Cuvântul cheie acolo (în programul de guvernare – n.red.) este eficientizare. Dacă un spital are o mie de paturi, iar celălalt are o mie şi nu e nevoie de doi directori, vom face exact ca şi cu ministerele – am tăiat numărul de ministere – vom uni spitalele, vom pune o conducere unică pentru a fi mai eficienţi şi pentru a servi pacientul mai bine”, a conchis el.

Programul de guvernare anunțat de premierul desemnat Ludovic Orban prevede comasarea mai multor spitale din țară. Motivul invocat în programul de guvernare este acela că mai multe unități spitalicești înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară.

Surse din sistemul de Sănătate au precizat că, sub acest paravan al lipsei de sustenabilitate financiară, se preconizează închiderea propriu-zisă a mai multor spitale din țară, în special din localitățile mici. În urma aplicării acestei decizii, vor dispărea cel puțin 22 unități spitalicești, din toate regiunile țării.

Printre aceste spitale se numără şi cel din Balş, unde primar este chiar un liberal, Mădălin Ady Teodosescu.

Articolul precedentPrimăria Slatina pregătește daruri pentru copiii din oraș
Articolul următorPostul Realitatea Plus poate fi urmarit online