Liceul „Ștefan Diaconescu” a beneficiat, în ultima vreme, de proiecte care au vizat îmbunătățirea infrastructurii și a condițiilor de studiu. Aici au contribuit într-un mod unitar, pe lângă conducerea școlii, administrația publică locală și comunitatea locală prin reprezentanți de seamă ai săi.

Au fost realizate, prin implicarea Primăriei Potcoava,  proiecte cu finanțare nerambursabilă, dar și proiecte cu finanțare din bugetul local, printre care se numără: „Creșterea eficienței energetice în clădirile publice” și ,,Reabilitări și finisaje interioare” la Liceul „Ștefan Diaconescu” prin intermediul cărora corpul principal al clădirii liceului a fost reabilitat și renovat atât în interior, cât și la exterior, iar la Școala Primară Potcoava au fost renovate toaletele prin proiectul „Reparații  si amenajare grupuri sanitare”.

În plus, proiectele cu finanțare nerambursabilă „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile,  respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar” și „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2” se află în procedura de licitație.

Primarul oraşului Potcoava, Manuel Enăchioaia, spune că administraţia pe care o conduce va continua să susţină instituţiile de învăţământ din oraş.

 „Am făcut ce a depins de noi pentru a moderniza toate şcolile din localitate. Am reabilitate clădirile din punct de vedere energetic, le-am racordat la reţeaua de gaze naturale şi de utilităţi, am făcut în aşa fel încât toate să aibă toalete în interior. Totodată, şcolile au şi table inteligente interactive, copiii tablete şi profesorii laptop-uri pentru orele online. În mod cert vo continua să investim pentru îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile de învăţământ din oraş. Educaţia este printre principalele noastre priorităţi”, a declarat primarul din Potcoava, Manuel Enăchioaia.

Pe de altă parte, conducerea liceului, printr-un proiect ROSE demarat încă din 2018, a reușit dotarea liceului cu un multifuncțional color, 7 pachete care includ tablă interactivă și videoproiector, precum și cu 58 de laptopuri – la dispoziția beneficiarilor direcți ai educației pentru asigurarea accesului la educație într-un mod echitabil.

Pe lângă toate aceste proiecte, liceul a beneficiat și de sprijinul comunității locale pe mai multe planuri.

Victor Badea, fost elev al Liceului din Potcoava și antreprenor de succes, are o colaborare veche cu școala din localitate: a sponsorizat Concursul de Matematică „Marinescu-Ghemeci Octavian” încă de la prima ediție a acestuia, în 2013, pentru premierea candidaților, dar și pentru realizarea Revistei de Matematică cu același nume, editată de către Liceul ”Ștefan Diaconescu” Potcoava în colaborare cu Departamentul Matematică – Informatică al Universității din Pitești.

Totodată, el a donat 30 de tablete către elevii școlii din localitate care aveau nevoie de ele. 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentVIDEO. Şofer din Olt, scandal în Craiova. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor
Articolul următorOlt: Bărbaţi căutaţi pentru furturi în Germania, prinşi de poliţişti