Senatorul Paul Stănescu spune că aroganţa liderilor PSD se numără printre principalele motive pentru care social-democraţii au pierdut alegerile din 26 mai.

Liderul PSD Olt a declarat, înainte de începere Congresului de sâmbătă, trebuie făcute analize iar partidul trebuie să-şi schimbe mesajul.

„Sunt câteva cauze importante (pentru care s-au pierdut alegerile – n.red.) pe care trebuie să le luăm în calcul imediat şi să nu mai mergem într-o direcţie greşită, cum am fost până acum. Sper ca după acest Congres direcţia să fie cea bună pentru partid şi pentru România. Una dintre cauzele cele mai importante este demonizarea liderului partidului, Liviu Dragnea, ura atrasă, indusă, manipularea, tot ce vreţi dumneavoastră. De asemenea, a fost votul din Diaspora pe care nici de această dată nu l-am gestionat bine. Cred că, în al treilea rând, a fost atitudinea noastră, a multor lideri de la nivel central. Atitudinea n-a fost cea bună. Nu cred că aroganţa face bine cuiva. Cred că una dintre cauzele principale, pot să o pun pe primul loc, a fost atitudinea noastră, a multor lideri vizavi de cei care ne-au dat sau nu votul. Trebuie făcute analize, trebuie să schimbăm mesajul. Şi cum putem face asta putem afla doar de la militanţii noştri, de la cei care ne-au votat, pentru că alegerile din 26 mai ne-au spus că PSD se îndreaptă într-o direcţie greşită”, a declarat preşedintele PSD Olt.

Stănescu şi-a exprimat speranţa că partidul îşi va reveni, până la următoarele alegeri.

„E cel mai mare partid şi e foarte important pentru România, pentru că foarte mulţi oameni se simt reprezentaţi de PSD. Sper ca în următoarele bătălii electorale – prezidenţiale, locale, parlamentare PSD să aibă un procent acolo unde l-am avut întotdeauna, între 35 şi 40%”, a conchis el.

Articolul precedentStănescu, înainte de Congres: „Eu nu voi vota. I-am rugat pe colegii mei să voteze cum le dictează conştiinţa“
Articolul următorCandidaţii la Congresul PSD, criticaţi din interior: „Am spus foarte multor colegi să se grăbească încet“