Sindicaliștii ALRO au fost chemați luni la negocieri cu reprezentanții patronatului. Discuțiile vor fi mediate de un inspector de muncă. Oamenii cer o creștere salarială de 800 de lei pe lună brut, în timp ce conducerea le-a oferit numai jumătate din această sumă.

După mitingul de ieri, la care au participat peste 500 de angajați ai ALRO, nemulțumiți de salarii, urmează o rundă de negocieri. Luni, de la 10.30, liderii de sindicat și reprezentanții patronatului sunt chemați la discuții de Inspectoratul Teritorial de Muncă. „După înregistrarea conflictului de muncă, cele două părţi, au obligaţia să intre la negocieri. Noi ne-am lovit de refuzul angajatorului şi de aceea am făcut un miting de protest, am tras un semnal de alarmă. În timpul mitingului de ieri, am fost anunţaţi de către ITM că cei din conducerea Alro Slatina solicită negociere, luni la ora 10.30. Legea ne obligă la negociere şi ne vom duce acolo”, a declarat preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu. 

Salariații cer o mărire de 800 de lei pe lună brut, în timp ce patronatul a oferit numai jumătate, adică 400 de lei brut, ceea ce înseamnă o creștere netă de 7 lei pe zi.

Liderii de sindicat spun că, dacă negocierile vor eșua, vor începe să strângă semnături în vederea declanșării grevei generale.

Articolul precedentAutospecială pirotehnică nouă pentru pompierii olteni
Articolul următorFerme care produceau brânzeturi, închise de inspectorii veterinari pentru mizerie. Din ce zone ale județului sunt