O autospecială pirotehnică a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean Olt pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, valoarea achiziţiei fiind de 135.000 de lei.

Potrivit ISU, autospeciala este încadrată cu trei pompieri, un comandant de echipaj, un conducător auto și un servant, şi va interveni pentru asanarea teritoriului de muniția neexplodată și transportul acesteia în condiții de siguranță pentru populație și participanții la trafic.

„Autospeciala are o gardă înaltă la sol și un sistem de deplasare de 4×4, menite să ajute pentru o intervenție promptă în orice condiții de teren,  beneficiază de dotări de ultimă generație privind siguranța, datorită materialului din care este confecționat compartimentul destinat depozitării muniției pe timpul transportului, privind sistemul de radiocomunicații, precum și dispozitivele acustice și luminoase prin care atenționează populația. Este omologată de Registrul Auto Român ca vehicul cu echipare specifică IGSU”, se arată într-un comunicat remis de ISU Olt.

În ultimii ani, în vederea optimizării operațiunilor de intervenției în cazul producerii unor situații de urgență, în dotarea pompierilor olteni au intrat mai multe autospeciale și echipamente moderne de intervenție, în urma derulării de către Consiliului Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în calitate de beneficiar final, a unor proiecte cu fonduri europene sau cu finanțare din bugetul Consiliului Județean.

Articolul precedentRețineri în cazul contrabandiștilor de tutun și alcool din Olt și Argeș
Articolul următorLiderii de sindicat de la ALRO, chemați luni la negocieri. Angajații amenință cu greva generală