Șase persoane au fost reținute de polițiștii SCCO Olt și procurorii DIICOT, după perchezițiile desfășurate, joi dimineață, la contrabandiști de alcool și tutun din Olt și Argeș.

Au fost vizate domiciliile unor persoane din 10 localități – Slatina, Pitești, Scornicești, Colonești, Sîrbii Măgura, Schitu, Valea Mare, Perieți, Curtișoara, Poiana Lacului. Aceste persoane sunt bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigarete și alcool.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2018 – 2019, grupul infracţional a făcut contrabandă prin achiziționarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de proveniență extracomunitară.

30 de persoane urmează a fi conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate peste 521.000 de țigarete, fără timbru fiscal, 10 recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțin alcool, 4 autovehicule, 7 telefoane mobile, 1 DVR și înscrisuri

Articolul precedentOlt: Terenuri și clădiri din patru localități traversate de Drumul Expres, expropriate săptămâna viitoare
Articolul următorAutospecială pirotehnică nouă pentru pompierii olteni