Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a întocmit documentația pentru exproprieri în patru localități din Olt traversate de Drumul Expres. Guvernul va aproba săptămâna viitoare hotărâre în care vor fi incluse și sumele necesare acordării acestor despăgubiri.

Guvernul a aprobat ieri prima hotărâre pentru exproprierea terenurilor traversate de Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești. În document sunt cuprinse imobilele de pe Tronsonul 1 a șoselei, din județul Dolj. Săptămâna viitoare, va fi emisă o nouă hotărâre, care vizează suprafețe și clădiri din 4 localități ale județului Olt: Piatra Olt, Valea Mare, Slătioara și Bîrza.

Pentru exproprierile din celelalte cinci localități din județ traversate de șosea, se lucrează la identificarea suprafețelor. „Mai sunt 5 localități. În acest moment se lucrează pentru identificarea terenurilor în aceste localități și a imobilelor și după ce vom avea toate datele necesare vom constitui o nouă hotărâre pentru imobilele din aceste 5 localități. Este vorba despre Balș, Slatina, Găneasa, Bobicești și Milcov”, a spus

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Reprezentanții Companiei de Drumuri au explicat că evaluarea terenurilor clădirilor a fost făcută de persoane autorizate în acest sens.

Banii vor intra direct în conturile deschise automat la CEC pe numele proprietarilor.

Articolul precedentAngajații ALRO, protest împotriva conducerii: „Voi îmbuibați, noi sacrificați!”- FOTO
Articolul următorRețineri în cazul contrabandiștilor de tutun și alcool din Olt și Argeș