15 unităţi de învăţământ şi structuri ale acestora nu vor mai exista, din următorul an şcolar, potrivit planului inspectoratului privind reţeaua şcolară pentru 2019-2020.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a declarat că motivul acestor schimbări în reţeaua şcolară îl reprezintă scăderea drastică a numărului de copii. Totodată, multe dintre administraţiile locale au solicitat Ministerului Educaţiei schimbarea destinaţiei clădirilor respective.

„Reţeaua şcolară pentru viitorul an şcolar a fost stabilită deja. S-au desfiinţat doar unităţile în care nu mai sunt copii, iar unele primării chiar vor să le schimbe destinaţia acelor clădiri. Este vorba de mediul rural, în jur de 15 cazuri”, a declarat Bărbulete.

Şeful Inspectoratului Şcolar Olt a ţinut să precizeze că profesorii nu sunt afectaţi de modificările din reţeaua şcolară.

„Nu au fost discuţii de niciun fel, la noi. Întotdeauna am ţinut cont de copii şi de profesori, n-am luat sub nicio formă măsuri radicale ca să afectăm beneficiarul direct, elevul, sau pe cei indirecţi”, a conchis Adrian Bărbulete.

 

Articolul precedentȘcoala din Olt în care elevii citesc și se relaxează pe fotolii- puf
Articolul următorCât câștigau traficanții de droguri din Slatina și Brebeni și cui vindeau etnobotanicele