Elevii care stau până după-amiaza în școală, la afterschool, dar și cei de la clasele pregătitoare trebuie să se și relaxeze. Asta este ideea de la care a pornit directorul școlii din Balș, unde au fost achiziționate peste 20 de fotolii confortabile pentru elevi.

Sala de clasă este mai primitoare, iar copiii nu trebuie să mai astea atâtea ore în bănci, în sălile în care au fost aduse fotoliile-puf. Pentru început, acestea sunt la clasa pregătitoare și în sala în care elevii rămân până după-amiază la activitățile afterschool.

Conducerea Liceului Petre Pandrea din Balș vrea să mai cumpere și alte fotolii confortabile, pe care să le ducă în centrul de documentare. „Am preluat ideea în primul rând pentru copiii de la afterschool, care petrec mai multe ore în școală și au nevie de o formă de relaxare. Și pentru cei mai mici elevi, cei de la clasa pregătitoare, fotoliile s-au dovedit utile. Pe viitor vrem să dotăm și centrul de documentare cu astfel de fotolii, pentru că vrem ca elevii să aibă un spațiu cât mai atractiv, care să îi îndemne la lectură”, a spus Marian Anghel, directorul Liceului Petre Pandrea, din Balș.

Pentru un fotoliu relaxant școala a plătit aproximativ 100 de lei, eforul financiar fiind mult mai mic decât beneficiile pe care obiectele de mobilier le au asupra elevilor.