67 dintre candidaţii din judeţul Olt înscrişi să susţină prima probă scrisă sesiunii de toamnă a bacalaureatului au lipsit la examen, miercuri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că din cei 336 de candidaţi înscrişi pentru proba scrisă la limba şi literatura română, doar 268 au fost prezenţi, 67 absentând.

Examenul se desfăşoară în cele două centre stabilite la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina şi Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Caracal. Lucrările se corectează la centrul de evaluare stabilit la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” diN Slatina.

Următoarele probe scrise se desfăşoară pe 23 august, proba obligatorie a profilului – proba Ec) şi 26 august, proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed).

Ulterior, sunt programate probele de evaluare a competenţelor:
27, 28 august 2019 – Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
29 august 2019 – Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
30 august, 2 septembrie 2019 – Evaluarea Competențelor digitale – proba D
2-3 septembrie 2019 – Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

Rezultatele probelor scrise se afişează pe 3 septembrie,până la ora 12.00, tot în aceeaşi zi putând fi depuse şi contestaţiile, între ora 12.00 şi ora 16.00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 3 – 6 septembrie, iar pe 7 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Articolul precedentCând intră în vigoare măsurile drastice împotriva celor care folosesc telefonul mobil, în timp ce conduc
Articolul următorBilanț îngrijorător: Pesta porcină a apărut în alte trei localități din Olt