Submăsura 4.1, Investiții în exploatații agricole a stârnit interesul fermierilor din Olt care vor să pună la punct o infrastructură de procesare și comercializare a cerealelor pe care le produc. Astfel, 13 dintre aceștia au depus proiecte de accesare a fondurilor europene, care pot ajunge și la 447.000 euro.

Fie că vor să facă făină, mălai sau ulei din plantele pe care le cultivă pe suprafețe mari, mai mulți fermieri din Olt au decis să depună proiecte prin care solicită sprijin financiar de la Uniunea Europeană, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Potrivit informațiilor centralizate de Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR), aici s-au depus 11 cereri de finanțare, la care se adaugă alte două solicitări pentru proiecte mai mari, care presupun și investiții în construcții-montaj fiind înregistrate la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Craiova. „Dintre cele 11 cereri de finanțare depuse la OJFIR Olt, valoarea ajutorului financiar nerambursabil cea mai mare solicitată este de 447.000 euro. Această submăsură presupune cofinanțare private (aportul potențialului beneficiar), care în cazul majorității proiectelor depuse la nivelul OJFIR Olt în această sesiune este de 10% din valoarea eligibilă a proiectului”, a declarant Ștefan Olaru, directorul OJFIR Olt.

Toate cererile de finanțare înregistrate presupun investiții în sectorul vegetal. Însă de data aceasta fermierii nu își vor mai extinde sau moderniza exploatațiile agricole, ci vor dezvolta unități de procesare a cerealelor, fie că vorbim de grâu, porumb sau floarea-soarelui.

 

Articolul precedentFOTO. Unde e mila Bisericii? Un bărbat care cerşea în centrul Slatinei, ignorat de un grup de preoţi
Articolul următorO braziliancă, elevă a Colegiului Minulescu, în cadrul proiectului „Schimb de tineri”- FOTO