Singurul liceu din Olt cu promovabilitate 100% este Liceul Tehnologic „Drăgănești Olt”. Aici însă, un singur elev a susținut examenul maturității, din cei trei absolvenți de liceul înscriși. Aceeași tactică a fost adoptată și de conducerea Liceului Tehnologic din Izvoarele, unde au dat BAC-ul numai 2 elevi, deși numărul absolvenților de clasa a XII-a a fost mult mai mare.
La Tufeni, s-au înscris inițial la examenul maturității 12 elevi, dar s-au mai prezentat numai 2 și a promovat unul singur. Procentul a fost astfel de 50%, mult peste ale unor licee din Slatina, unde s-au înscris la BAC majoritatea absolvenților și ai promovat mai puțin de 20% dintre aceștia.
Nici absolvenții de liceul de la Piatra- Olt nu s-au înscris la BAC în număr mare. Doar 8 elevi au susținut cele trei probe, iar 2 le-au și promovat.
Strategia se repetă și la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Balș, unde au fost înscriși la BAC numai 7 absolvenți de liceu, procentul de promovabilitate fiind de 14%.
Și mai rău stau liceele din Crâmpoia și Cilieni, unde au dat BAC-ul 3, respectiv 9 elevi, dar niciunul nu a luat notă de trecere.
Situația a fost aceeași și anul trecut. La Liceul Tehnologic Izvoarele, din cei 18 elevi de clasa a XII-a, doar trei au susținut examenul de Bacalaureat, dar niciunul nu a reușit să îl promoveze. O situație similară s-a întâlnit și la Liceul Tehnologic din Crîmpoia, unde, din cei 17 elevi care au terminat liceul, s-au prezentat la prima sesiunea de Bac numai trei, care n-au reușit să obțină media 6. La Izvoarele, conducerea școlii anunța anul trecut că a decis ca, începând din acest an școlar, să înființeze o clasă de școală profesională cu specializarea „brutar, patiser, preparator produse făinoase” și să păstreze doar varianta de învățământ liceal la seral, pentru cei care vor să își continue studiile.