Municipalitatea slătineană a amenajat un număr de trei puncte de prim-ajutor pe raza localității, ce funcționează în zilele când sunt emise avertizări meteorologice, începând cu codul galben.

Punctele de prim-ajutor sunt amplasate în următoarele zone: Fântâna Speranței, Piața Zahana, Poliția Circulație și vor fi dotate cu: ventilatoare cu pulverizatoare de apă, dozatoare cu apă și personal medical specializat.

Programul de funcționare va fi următorul: zilnic, în perioada respectivă, între orele 10.00 – 17.00.

În zilele cu temperaturi ridicate, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, să părăsească locuinţa în intervalul orar 11.00 – 18.00, să consume 1,5 – 2 litri apă/zi chiar dacă nu apare senzaţia de sete, evitarea băuturilor cu conţinut de cofeină şi a băuturilor răcoritoare acidulate ori alcoolice.

De asemenea, referitor la consumul de apă zilnic, se recomandă consumul de apă chiar şi când plecăm de acasă ori când ne aflăm pe stradă: apa este bine să nu fie extrem de rece deoarece poate provoca chiar un infarct.

Este recomandată folosirea ochelarilor de soare şi a pălăriilor sau şepcilor, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.