Se lucrează intens la amenajarea noului parc, pe trenul fostei unități militare din Slatina. Multe utilaje, dar și zeci de oameni lucrează la trasarea aleilor și la construcția localului, după ce, săptămânile trecute au fost plantați sute de copaci în această zonă de agrement. Constructorul profită de zilele călduroase, pentru a avansa cu lucrările.

Cel mai mare și cel mai nou parc din Slatina prinde contur. Cu sute de copaci plantați, alei delimitate și o stradă asfaltată, amenajarea zonei de agrement de la unitatea militară avansează de la o zi la alta. Iarna lungă a ținut în loc lucrările, însă acum, că vremea e mai bună, constructorul a mobilizat mulți muncitori și a adus utilaje performante pe șantier. Are misiunea să transforme cele 3 hectare de teren într-un loc modern și atractiv pentru slătineni. 400 de copaci, care se adaugă celor păstrați pe vechiul amplasament vor asigura umbra și aerul curat de care se vor bucura în curând slătinenii.

„A venit cam devreme zăpada și am fost nevoiți să lucrăm pe timp friguros și ploios. Până în prezent am reușit să plantăm absolut toți pomii, 400 de bucăți din șase specii: stejar, tei, cireș sălbatic, frasin, mesteacăn și platan. Prin caietul de sarcini ni s-a impus o anumită dimensiune, am căutat și am găsit aceste dimensiuni, avem garanția furnizorului că se vor prinde”, a spus Cornel Popescu, șeful șantierului.

În paralel se pregătește terenul și pentru amenajarea locurilor de joacă, a pistei de alergare și a parcării, care va avea o capacitate de 280 de locuri, anunță reprezentantul constructorului. „Lucrăm la alei, la clădirea de alimentație publică, la terenul multifuncțional, la parcare și la drumul de acces în parc”, a  mai spus șeful de șantier.

Lucrările de amenajare a noului parc au început toamna trecută, iar termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrării este de doi ani. Constructorul vrea să termine totul mult mai devreme.

Articolul precedentPicturi valoroase, descoperite și restaurate în cea mai veche biserică din Slatina
Articolul următorEtnobotanice găsite de procurorii DIICOT şi poliţişti la trei tineri din Slatina. Traficanţii au fost reţinuţi