Programul destinat salvării pacienților cu accident vascular prin intermediul trombolizei, implementat cu succes la Slatina, devine un exemplu de bune practici prezentat la o conferință națională de profil. Neurologii slătineni le vor explica specialiștilor din România dar și din alte țări cum au reușit să pună pe picioare în timp record oameni care ar fi putut rămâne paralizați.

„Tromboliza intravenoasă în accidentul vascular cerebral ischemic la nivelul spitalului județean de urgență slatina de la implementarea programului la necesitatea îmbunătățirii timpilor de reacție” este lucrarea pe care medicii neurologi de la Spitalul Județean de Urgență Slatina o vor prezenta la Conferința Națională de Stroke, desfășurată zilele acestea în capitală. În acest studiu, ei le vor explica neurologilor din România, dar și celor din Finlanda, Grecia, Australia și SUA cum pot salva rapid un pacient care a suferit un accident vascular cerebral.

În Slatina, programul de tromoboliză a devenit funcțional în această vară, în cadrul Secției Neurologie a Spitalului Slatina, la inițiativa medicului șef Renică Diaconescu. S-au implicat activ și ceilalți neurologi din secție și împreună au reușit să se organizeze astfel încât să poată injecta la timp și în condiții de siguranță substanța care topește cheagurile de sânge formate la nivelul creierului, în timpul unui accident vascular. Primul pacient salvat a fost un bărbat de 77 de ani din Scornicești. Au urmat și alte cazuri rezolvate cu succes, iar reușita medicilor slătineni va fi împărtășită în cadrul acestui mare eveniment organizat în perioada 16-18 octombrie, la Palatul Patriarhiei din București.

Renică Diaconescu, Carmen Corina Stancu, Mugurel Coteanu, Mihaela Lăcrămioara Delureanu, Ana Maria Boldu și Cristina Florentina Arsenie sunt medicii slătineni care au realizat lucrarea științifică prezentată în cadrul conferinței.

Articolul precedentSoldaţii americani de la Deveselu, donaţie pentru Spitalul Caracal. Aproape o mie de dolari pentru Secţia de Oncologie
Articolul următorTot mai mulți olteni cer ajutor la „Telefonul de urgență”. Majoritatea cazurilor se referă la copii