Compania Naţională de Investiţii (CNI) a contractat lucrări de expertiză tehnică şi studiu de fezabilitate pentru continuarea investiţiilor de la Sala Polivalentă Slatina, la un an de la rezilierea contractului cu constructorul SC Vega 93 Galaţi, societate intrată în insovenţă.

Potrivit senatorului PSD Olt, Siminica Mirea, contractul cu societatea din Galaţi a fost reziliat pe 13 martie 2020.

„Pe 17 martie a.c., formulam întrebările: „Care este stadiul fizic al lucrărilor la Sala de Sport Multifuncțională din municipiul Slatina, județul Olt? Când va fi recepționată investiția?”, adresate domnului Attila Cseke – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei. A sosit răspunsul. Este un pas. Până la recepţionarea lucrărilor de la Sala de Sport Multifuncțională din municipiul Slatina, cunoscută şi ca „Sala Polivalentă”, mai este drum lung. În răspunsul semnat de un secretar de stat, din cadrul ministerului, se spune că „în data de 13.03.2020, a fost reziliat contractul pentru obiectivul de investiții «Constuire Sală de sport multifuncţională, localitatea Slatina, judeţul Olt» ca urmare a intrării în insolvenţă a antreprenorului care executa lucrările la acest obiectiv””, a arătat parlamentarul.

Companiei Naţionale de Investiţii i-au trebuit aproape 12 luni pentru a comanda un studiu de fezabulitate pentru finalizarea obiectivului de la Slatina.

„Din acelaşi răspuns mai aflăm că: „În luna februarie a acestui an, C.N.I. S.A. a contractat lucrările de expertiză tehnică şi studiu de fezabilitate în vederea finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Astfel, după predarea de către proiectant a studiului de fezabilitate și avizarea noilor indicatori tehnico-economici în cadrul şedinţei Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, se va demara procedura de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare și execuţie.””, mai transmite Siminica Mirea.

Ea a adăugat că termenul de finalizare a lucrărilor nu poate fi înaintat acum.

„Sperăm ca noul antreprenor să fie serios, iar CNI mult mai atentă cu astfel de proiecte importante”, a conchis senatorul PSD.

În anul 2014, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii. La scurt timp, societatea a intrat în insolvenţă, autorităţile locale neputân nici să renunţe la contract şi nici să sacnţioneze eventualele întârzieri.

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Sursa: Realitatea de Olt